Да оставим автомобилите поне за ден
Да оставим автомобилите поне за ден / Dariknews.bg

Европейската седмица на мобилността ще бъде отбелязана в Плевенско с различни инициативи, насърчаващи гражданите да използват алтернативни методи за придвижване. За това информират от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен.

Тази година Европейската седмица на мобилността се провежда под надслов "Алтернативна мобилност". Целта на кампанията, която продължава от 16 до 22 септември всяка година, е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да поканят всички граждани да се възползват от алтернативи на автомобила.

За да отбележат седмицата на мобилността, Община Луковит ще организира градски велопоход на град Луковит, Община Долни Дъбник ще проведе изложба на тема "Можем и без автомобили", ще има и рисуване на асфалт по същата тема. Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен ще раздадат светлоотразители за пешеходци. От инспекцията отправят призив към жителите на Плевенска и Ловешка област да се включат в Европейската седмица на мобилността и да оставят автомобилите си поне за един ден - 22 септември - Европейският ден  без автомобили.