Да дадем шанс на коледните дръвчета
Да дадем шанс на коледните дръвчета / netinfo
Да дадем шанс на коледните дръвчета
24889
Да дадем шанс на коледните дръвчета
  • Да дадем шанс на коледните дръвчета

Хубав край на първата за новата година работна седмица сложиха днес представители на местната власт и журналисти в Плевен. Започнахме една добра традиция по инициатива на Община Плевен, която предложи да дадем шанс за по-дълъг живот на закупените в саксия коледни дръвчета.

На няколко места в града могат да се засаждат дръвчетата в рамките на кампанията, която продължава и утре. Терените са около параклисите в жк „Сторгозия" и жк „Дружба"; в жк „Воден" 1; на бул. „Г. Кочев" 4 до магазина на „Карпет", в жк „М. Денчева" до трафопоста зад Китайската стена; зеленото пространство на ул. „Шипка" до храма „Св. Троица" и в района на Панорама „Плевенска епопея". Кметът Найден Зеленогорски даде старт на инициативата като засади своята елха с контейнер на ул. „Шипка". Там бяха вкоренени още 3 дръвчета – по едно от името на общинските съветници от БСП и от Атака и едно от „Паркстрой".

Дръвчето, което кметът Найден Зеленогорски засади, е 3-годишна ела, висока около половин метър. Но само засега. Защото според специалистите, стига да се развива при добри условия, ще достигне и до 20 метра. Още за целите на инициативата чуйте от градоначалника и от Димитринка Абрашева, началник-отдел „Екология" в звуковия файл.

От управителя на „Паркстрой" ЕООД Красимир Петров научихме, че тази година по празниците са продали около 100 вкоренени дръвчета. А ако искате да се включите в кампанията, която продължава и утре, е необходимо да се обадите на тел. 83 34 36. От „Паркстрой" обещаха дори да организират и транспорт до мястото, на което сте решили да продължите живота на вашето коледно дръвче.