Цветко Цветков: Отивам си с амбиция за ново начало
Цветко Цветков: Отивам си с амбиция за ново начало / netinfo
Цветко Цветков: Отивам си с амбиция за ново начало
21831
Цветко Цветков: Отивам си с амбиция за ново начало
  • Цветко Цветков: Отивам си с амбиция за ново начало

Нов областен управител има Плевен от днес - това е Иван Новкиришки. Решението беше взето, след като до последно неизвестността на предложенията и на избора раждаха множество предположения и догадки.

Последните 4 години кормилото на държавната власт в региона беше в ръцете на досегашния областен управител Цветко Цветков. Какво му предстои - на първо време почивка, каза самият той. Ще отдели време и за семейството си, най-вече за внучката, която е кръстена на него. След това ще продължи да се занимава с партийни дела, както и с частен бизнес. Една част от задачите са изпълнени, друга част са придвижени, има и такива, за чието изпълнение времето не е стигнало.

Що се отнася до това дали ще има "чистка" в екипа на областна администрация, Цветко Цветков коментира, че това ще бъде голяма грешка. Той самият каза, че не е назначавал или уволнявал хора според политическата им ангажираност, защото тяхната компетентност и умения са били водещият мотив в работата.

Множество систематизирани папки с кореспонденция с различните институции оставя на наследника си Цветко Цветков. Както и пожелание да бъде борбен и настоятелен, за да довърши започнатото в името на голямата цел - доброто на Плевенска област.

С какви чувства напуска поста Цветко Цветков, какво е успял да свърши, какво не, тежък ли е поста на областния управител - чуйте интервюто в прикачения звуков файл.