Цветан Антов:Новогодишен подарък направи новото управление на Плевен
Цветан Антов:Новогодишен подарък направи новото управление на Плевен / dariknews.archive

Областният председател на ПП АБВ-Плевен Цветан Антов, който е и председател на групата съветници от АБВ в Общинския съвет, изрази чрез писмо до медиите позицията си относно решението на местния парламент за вдигане с 66% на такса смет за град Плевен.

"АБВ си спази обещанието и решението си и гласува против увеличаване на такса смет. 66 процента  увеличение  е много хубав „подарък“ за жителите на Плевен. Аз не виждам основание за увеличаване на такса смет – нито има повишаване на цената на горивата, нито има увеличаване на заплатите, нито пък се е повишил стандартът на живот на плевенчани, нито пък Плевен е станал по-чист.

Повишаването на таксата ще удари най-вече обикновените граждани и малките фирми. Ние искаме в Плевен да дойдат външни инвеститори, но дали няма да ги прогоним с това увеличение. Това е първият акт на новото управление на Плевен, което говори за политиката на кмета и неговата администрация.

Няма никаква логика като мотив за вдигане на данъците да се посочва ниската събираемост, защото по този начин се наказват точно коректните платци.

Групата на АБВ не подкрепи и новата структура на общинската администрация. Не е нормално град като Пловдив с близо 400 хиляди души население да има седем заместник-кметове, а Плевен, който има  сто  хиляди души да има петима. Община Плевен отделя едва 200 хиляди лева за спорт и е абсолютно нелогично да има зам.-кмет по младежки дейности, спорт и туризъм.

Ясно е, че има сформирано ново мнозинство в общинския съвет, което обаче не мисли толкова за гражданите на Плевен, а е структурирано непрозрачно, за да задоволи партийни интереси.

Заседанието на общинския съвет и гласуването показа, че новото мнозинство е РБ, ГЕРБ и плаваща подкрепа на  ДПС и БСП. Явно новото управление на Плевен разчита на задкулисие, което  не работи в интерес на гражданите на града и общината".