Цветан Антов: Имаме потенциал - подкрепата за АБВ се увеличи със 70%
Цветан Антов: Имаме потенциал - подкрепата за АБВ се увеличи със 70% / archive.dariknews

Според Цветан Антов - областен координатор на АБВ за Плевенска област, подкрепата за партията е нараснала значително като тя е най-силно изразена в град Плевен. Той посочи, че в квартал "Сторгозия" увеличението на гласовете за партията е с 82%, в кв."Дружба" покачването е със 73%, в IX-ти квартак - 60%.

Тройно повече, сравнено с евроизборите са гласовете в селищната система на община Плевен - от 201 на 616. Така общо за община Плевен гласовете за АБВ са 3 813. Двойно и тройно е увеличението на гласовете в селата Брестовец, Буковлък, Върбица, Горталово, Гривица, Коиловци, Николаево, Опанец, Радишево, Търнене и Дисевица. В Беглеж, Бръшляница, Къртожабене, Къшин, Ласкар и Мечка, гласовете са без изменение спрямо евроизборите.

Гласовете за АБВ в Плевенска област са 6727, като най-висок ръст е отчетен в община Никопол - от 160 на 484 гласа. В общините Искър и Гулянци са удвоени резултатите, а ръстът в Пордим от 8% сега е 9,3%, а в Кнежа и Долни Дъбник е отбелязано леко повишение на гласовете.
Според Цветан Антов, очакванията му са били по-големи, но отбеляза, че Плевенска област е на трето място в страната след Перник и Враца.

"За съжаление системата за разпределение на мандатите не ни отреди депутат на АБВ от Плевен, но смятам, че имаме потенциал за изборите по-нататък, защото общо подкрепата за АБВ се е увеличила с около 70%", сподели Антов.