Цв.Цветков:Най-важната ни задача е победа в следващите кметски избори
Цв.Цветков:Най-важната ни задача е победа в следващите кметски избори / archive.dariknews

Според избраният преди дни за председател на Общинската организация на БСП-Плевен Цветко Цветков, участието на 18 кандидати за мястото показва, че организацията разполага с много добри кадри. Той сподели на пресконференция пред журналисти, че съзнава спецификата на ситуацията, в която е избран и ще структурира работата си заедно с колегите си от изпълнителното бюро, депутатите и областния управител Илиян Йончев, с които смята да изгради силен екип.

Две направления очерта Цветко Цветков в бъдещата си работа като първото е динамизиране на работата на партийните организации и органи. Според него е нужно вливане на нови сили в редовете на партията, предвид предстоящите политически битки и наблюдавания процес на застаряване на организациите. Той добави, че става въпрос за привличане на млади и изобщо дейни хора, процес който върви вече, но е нужно да се ускори. Цветков посочи, че в тази насока ще се работи в синхрон с Областния съвет на БСП.

Втората насока е отварянето на партията към проблемите на плевенската общественост, на икономиката и на различните професионални гилдии. В тази връзка Цветко Цветков каза, че предстоят редица от срещи, първата от които ще е по проблемите на младежката политика и ще се състои в началото на ноември. На нея ще участва зам.-министъра на младежта и спорта.

Проблемите в средното образование ще са обект на втора среща, за която Цветков е поканил проф. Ваня Добрева като председател на Комисията по образование в парламента.
Председателят на Общинската организация на БСП в Плевен каза, че до края на тази година са предвидени и срещи с министъра на земеделието или негов заместник, както и с арендатори, млеко и месопреработватели.

"Целта ни ще е първо представяне на изборите за Европейски парламент и да се готвим сериозно за евентуални предсрочни избори, но най-важната задача виждам в победа на следващите кметски избори. Точно сега имаме възможност за силни кандидати и ще бъдем много сериозен претендент с ясната воля да спечелим след толкова години опозиция ролята си на първа политическа сила и да имаме кмет на БСП в следващия управленски мандат на местната власт", заяви председателят на Общинската организация на БСП в Плевен, Цветко Цветков.