ЦИКМИ не уважи жалбата на НДСВ в Биволаре
ЦИКМИ не уважи жалбата на НДСВ в Биволаре / netinfo

Без уважение е оставена жалбата на координатора на НДСВ в Община Долна Митрополия Радослав Илиев срещу решение № 220 на ОИК в същата община. Това информират от пресцентъра на Областна администрация Плевен, където решението е изпратено за сведение.

Аргументът, който не подлежи на оспорване е, че ОИК е направила всичко възможно да уведоми гласоподавателите за допусната печатна грешка в бюлетината като е поставено съобщение на входната врата на секция № 2 в Биволаре.

В жалбата се твърдеше, че при откриване на изборния ден в Биволаре е установено, че във въпросната секция има допусната грешка в бюлетината, тъй като под един и същи номер - № 18, са изписани кандидатурите на коалиция “Общината на хората” и ПП НДСВ. Според жалбоподателя тази грешка опорочава избора на кмет на селото и е повод да се прекрати гласуването, тъй като партия НДСВ е трябвало да се отбележи под № 20.

В своето решение по повод жалбата, Общинската избирателна комисия в Долна Митрополия се е произнесла, че за действителни трябва да се броят бюлетините по името на кандидат – кмета на ПП НДСВ срещу № 18, което действие ЦИКМИ намира за напълно основателно, не намира конфликт на интереси и оставя без уважение жалбата на Радослав Илиев.