Четирима са загиналите при тежкия инцидент край Тотлебен
Четирима са загиналите при тежкия инцидент край Тотлебен / archiv.DarikNews

От пресцентъра на ОД на МВР-Плевен съобщиха,че при тежкия инцидент, станал снощи на пътя Плевен-Русе край Тотлебен, в избухналата в пламъци кола е имало четирима души.

На 7 юни в 18:40 часа на главен път при разклона за село Тотлебен, на прав пътен участък в посока от град Плевен към град Русе, товарен автомобил "Скания Р-420" с прикачно ремарке, управляван от 45-годишен от село Панайот Хитово, община Омуртаг, удря правилно движещия се пред него "Рено Меган-Сценик".

В следствие на удара, водачът на лекия автомобил - 55-годишен от село Могилино - община Две могили, е изгубил контрол над управлението. Напуснал е пътното платно вдясно по посока на движението си, ударил се е в крайпътно дърво, след което колата се е възпламенила.

На място са загинали шофьорът и пътниците в колата - 50-годишен мъж и две жени - на 76 и 52-години, от село Могилино. Труповете на починалите са преведени за аутопсия в КСМД-Плевен.

На водача на товарния автомобил е взета кръвна проба за установяване наличие на алкохол и упойващи вещества в кръвта. За престъпление по чл.343, ал.3, б.в, във връзка с чл.342 от НК продължава работа разследващ полицай.