Четирихилядно бебе проплака в МБАЛ АВИС Медика
Четирихилядно бебе проплака в МБАЛ АВИС Медика / avis.medica

В отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ "АВИС Медика" - Плевен в 10:14 часа на 8 януари 2015 г. се роди четири хилядното бебе от откриването на болницата. Новороденият Георги тежи 3860 грама и е с дължина 51 см.

Щастливата майка е 24 годишната Вилия Светославова Кръстева от Плевен. Това е първата й рожба, която проплака в ръцете на екипа от акушер-гинеколозите  д-р Антония Богданова, д-р Николай Славов и неонатолога д-р Йонка Марчева.

Четирихилядно бебе проплака в МБАЛ "АВИС Медика"
netinfo

Ръководството на болницата подари на майката икона на Св.Георги Победоносец, изработена от плевенския автор Иван Ботев, с пожелание да бъдат здрави и малкият Георги да носи само радост на родителите си.

Четирихилядно бебе проплака в МБАЛ "АВИС Медика"
netinfo

МБАЛ "АВИС - Медика" е открита през месец септември 2007 година и от тогава се наблюдава тенденция към постоянно увеличаване броя на ражданията. През изминалата 2014 година в болницата са се родили 628 бебета, въпреки спада на раждаемостта в България. Това се дължи както на добрите условия в болницата, така и на високия професионализъм на персонала и индивидуалните грижи към всеки един пациент.