Честита първа изложба, Юрка!
Честита първа изложба, Юрка! / netinfo

Един от нашите най-любими и най-кадърни колеги фоторепортерът Юри Конов подреди своята първа самостоятелна изложба наслов „Моят поглед". 54 снимки, правени през последните седем години, отразяват работата на фотографа във вестника, в който той се труди от години - “Посредник”.

Изложбата е първата от поредица такива и е по предложение на шефа на отдел Култура в Общината и председател на Съюза на журналистите Ралица Веселинова. Самият автор на фотографиите сподели, че за него идеята е била леко шеговита и трудно е повярвал, че в би събудила интереса на плевенчани. Изложбата обаче е факт и беше открита в присъствието на колеги журналисти, приятели и почитатели на Юри.

/чуйте прикачения звуков файл 1/ 

Фотографиите са изключително разнообразни и имат за цел да покажат какво представлява пресфотографията. Един от хората, запечатани в обектива на Юри Конов, беше и кметът на града Найден Зеленогорски, който лично дойде да поздрави колегата ни.

/чуйте прикачения звуков файл 2/

Изложбата можете да видите в Общинската галерия „Къщата на художниците". Тя ще бъде показана и в часовете по свободно избираема подготовка по журналистика на учениците от плевенско училище На изложбата беше излъчена още една любопитна идея от самият автор, който предложи подобни прес-експозиции да бъдат представяни в края на всяка година, като в тях да участват всички фотографи от плевенските медии.