Част от плевенчани плащат до 50 лева парно за март
Част от плевенчани плащат до 50 лева парно за март / dariknews.bg

Половината от клиентите на Нелбо ще платят до 50 лева за парно през март. С месечен отчет топлофицираните абонати получават реални сметки.

Уредите на всички клиенти на Нелбо в Плевен се отчитат ежемесечно и по тази причина те получават реални сметки. Това съобщава Боряна Колева, изпълнителен директор на компанията.
Месечен отчет в жилищните сгради може да се прави независимо дали топлинните разпределители са обикновени или радио.

Средната сметка за парно на плевенчани през март е била 56 лева, сравнено със 124 лева за месец февруари и 100 лева за януари 2012. Подобна е и температурната разлика между първите три месеца на 2012 година. Февруари е бил най-студеният месец от отоплителния сезон със средна температура -5,6 градуса. През март средната температура е била с 13 градуса повече - +7,8 градуса.
Половината от клиентите на Нелбо ще получат сметки до 50 лева за март, а близо 35% ще платят до 100 лева. Средната сметка на двустаен апартамент - 70 квадратни метра за изминалия месец е била 68 лева.

От Нелбо съветват клиентите си да проверявате редовно дисплея на уредите си. Ако той е изгаснал или на него има символ за слаба батерия, уредът трябва да бъде подменен, защото е изтекъл живота му. Уредите следва да се подменят в срок, за да не се начислява пълна пълна мощност за топлоенергия.

Ако уредът изгасне през лятото, подмяната на топлинния разпределител следва да стане преди началото на следващия отоплителен сезон.