Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Белене навърши 1 година
Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Белене навърши 1 година / csri.belene

С изложба-базар и Дни на отворени врати Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в Белене/ЦСРИ/ отбелязва първия си рожден ден, съобщиха от общинската администрация в града.

Изложбата-базар е разположена във фоайето на беленското читалище от 13 март, а 20 март, е последният ден, в който може да бъде посетена. Освен изделия, изработени от ползвателите на центъра, тя включва и творения на самодейката Екатерина Лазарова. Събраните средства от нея ще бъдат използвани за закупуване на материали, които да послужат за изработването на нови изделия. 18 и 19 март бяха Дни на отворени врати в ЦСРИ. Посетителите имаха възможността да разгледат помещенията, да се запознаят със специалистите и с основните дейности, които предлага центърът.

Вече година близо 30 деца и младежи ползват услугите на ЦСРИ-Белене. Към него работят координатор, кинезитерапевт, социален педагог, логопед, психолог и специален педагог. Центърът се намира в сградата на МЦ „БелМедик", ІV етаж. Официално той бе открит на 24 март 2014 година по проект „Развитие на нови социални услуги в мрежата на Каритас - Русе в Северна България" към Българо-швейцарска програма за сътрудничество, с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи.

„През изминалата една година центърът изпълни поставената си цел да популяризира и реализира услугата в нашия град. Благодарим на всички наши потребители и техните родители за търпението, разбирането и съдействието. Надяваме се и занапред да работим заедно! Тази една година доказа, че градът ни се нуждае от такава услуга. Всички от екипа продължаваме да работим за развитието й, а също така и за включването на нови дейности, съобразени с потребностите на ползвателите", каза координаторът на центъра Дарина Добранчева.

Тя благодари още на Дирекция „Социално подпомагане" - Белене, на кмета Момчил Спасов и общинското ръководство, както и на католическия свещеник в града отец Паоло Кортези.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Белене навърши 1 година
netinfo