darenie
darenie / dariknews.archive
В навечерието на Великден, Отделението за рискови новородени деца Домът за медико-социални грижи в Плевен получи кувьоз, дарен от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. За да връчат ценното за дома дарение, в Плевен дойдоха представителите на църквата в България в момента – семейство Робърт и Франсис Хансън от Съединените щати.
Директорът на Дома за медико-социални грижи в Плевен д-р Десислава Георгива обасни, че дареният кувьоз е много модерен и ще осигури възможността за изключително качествена грижа за отглеждането на недоносени деца, както и на доносени деца с проблеми.
„Искам да изразя благодарността си и на екипа на дома, че бяхме одобрени по проекта, с който кандидатствахме. Благодаря за това, че дарителите са съпричастни към това, което правим, а именно да подпомагаме рисково родени деца, за които сье грижим тук. Имахме нужда да подновим част от апаратурата, защото кувьозите са вече по-стари, за да можем да дадем адекватна грижа за децата, които идват тук за долекуване“

Към отделението e добавена и услугата „Кенгуру грижа“. Десислава Георгиева обясни:
„Кенгуру грижата позволява, майката или бащата на новороденото с проблеми да останат и дорида пренощуват.
„Разполагаме с две такива „Кенгуру“ стаи, които са към Отделението за рисково новородени, в които семейството може да бъде близо до детето. Това включва и възможност, кувьозът да бъде в стаята през цялото време. Изключително съм благодарна и от името на екипа на отделението за рисково новородени. Това е невероятна придобивка не само за нас, но и за децата и семействата, които идват при нас, за да бъдат подкрепени“, каза д-р Десислава Георгиева.
Хората, които връчиха дарението на Дома за медико-социални грижи в Плевен са семейство Франсис и Робърт Хансън от Съединените щати.

За Дарик, Франсис Хансън сподели:
„Това всъщност е един от 28-те проекта, които ние осъществихме в България за изминалата година и половина. Ние със съпруга ми сме в България за година и половина и през месец юни тази година ще напуснем, но след нас в страната ви ще дойде друга семейна двойка, която ще върши същите неща като нас през следващите 18 месеца. Нашата организация е от световен мащаб и други двойки като нас правят същото по целия свят. Ние помагаме на всички по света, без за нас да има значение религията или расата“.

Робърт Хансън каза още:
„Да, в България сме от година и половина и видяхме организации и места като Дома за медико-социални грижи в Плевен, в които много компетентни и добри хора осигуряват едно много добро обслужване. Ние искаме да им помогнем в тяхната работа и по-специално при грижата за бебетата и децата. Парите, които ползваме са дарени от много, много хора от нашата църква – Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни и те основно даряват средства, като ни дават възможност да дойдем и да ги реализираме.
България е красива страна. Планините, морето, историята, и ние сме силно впечатлени от хората на България, която е велика страна...“.

darenie
dariknews.archive