Цецка Цачева:От Плевен започва борбата за свободата и победата
Цецка Цачева:От Плевен започва борбата за свободата и победата / dariknews.archive

„От Плевен започва както борбата за свобода, така и победата, донесла независимостта на българската държава". Това каза в деня на празника на Плевен - 15 май, председателят на Народното събрание Цецка Цачева в словото си за празника на Плевен.
„Просперитетът ни зависи от упоритостта и постоянството ни, от способността ни да живеем задружно, да почитаме традициите си", допълни Цецка Цачева.

Тя отбеляза, че храбростта не се доказва само в битка, а в пътя към победата, когато сме готови да загърбим уюта на всекидневни си живот в името на нещо велико и свято.

„Затова днес ние приемаме закрилата и покровителството на Свети Георги Победоносец, следвайки стъпките и неговата вяра и храброст. Нека небесният покровител на Плевен ни дава сили и увереност, от които имаме нужда днес" каза председателят на Парламента Цецка Цачева.

„Днес повече от всякога се нуждаем от тази вяра и храброст, за да вдигнем поглед над трудностите на всекидневието. Нужна ни е не само памет и смелост, а и увереност в смисъла да продължаваме да градим заедно".

Цецка Цачева допълни, че Плевен е нашият дом. „Тук са минали годините на детството, на ученичеството, на младостта ни. Затова където и по света да се намираме, всеки от нас носи Плевен в сърцата си".

По повод празника на града тя връчи чрез кмета на Плевен на всички плевенчани подарък - картина „Падането на Плевен" от българския художник Сашо Рачев.