cecka
cecka / cecka cacheva
До края на кампанията за 44-то Народно събрание в 120 секунди, втората в листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева представя кратки и категорични отговори на актуални въпроси. Днес председателят на 41-то и 43-то Народно събрание сподели мнението си за хората, живота, социалното състояние на гражданите, битова престъпност и купуването на гласове.
 
Дарик Плевен: Децата са най-потърпевши от промените и често се забравят от политиците?
 
Цецка Цачева: Тук ще споря с Вас. Вижте работата ми като председател на Парламента и ще откриете моите инициативи в полза на най-малките членове на обществото. Бих искала да направя и едно уточнение. Социалната подкрепа и помощ се заслужава, тя не се дава даром. За мен е ненормално да се ощетяват едни членове на обществото за сметка на други. Бъдещето на децата на България не се поставя под въпрос.
 
Дарик Плевен: Кое от личната си програма за Плевен и областта бихте извели пред скоба?
 
Цецка Цачева: Ще бъда кратка и ясна. Образование, здравеопазване, местна икономика. И веднага добавям - безкомпромисна борба с битовата престъпност във всичките и измерения. Безкомпромисна означава само едно - бързо производство и ефективни присъди. Като юрист, конституционалист и държавник настоявам за това.
 
Дарик Плевен: Казвате конституционалист. Чуват се гласове на промяна в конституцията, Вие лично какво не бихте променили?
 
Цецка Цачева: Достойнството и свободите на една нация са записани в Конституцията, това е видно и от нашата. Не можем да правим компромис с нищо, което би навредило на единството и сигурността на нацията и републиката. Разказът за единството е и разказ на първоотците на България. Има знаци оставени за поколенията много преди нас. Ето защо политиците са длъжни да познават уроците на историята, за да са адекватни в настоящето и имат зрение за утре.
Ако ме попитета обаче, какво бих променила, бих настоявала за отмяна на депутатския имунитет. Народните представители трябва да бъдат наказателно неотговорни за начина, по който гласуват и за мненията, които изразяват с оглед различните идеологии на политическите сили, които представляват.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!