cecka
cecka / cecka cacheva
В навечерието на изборите за 44-то Народно събрание в 120 секунди, втората в листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева представя кратки и категорични отговори на актуални въпроси. Днес председателят на 41-то и 43-то Народно събрание сподели мнението си за хората, живота, социалното състояние на гражданите, битова престъпност и купуването на гласове, за корпоративния вот.

Дарик Плевен: В края на кампанията какво бихте казали на избирателите си?

Цецка Цачева: Да направят точен избор. Да не се страхуват от местни величия и феодали. Защото само така могат да са начисто със себе си. Да отсеят зърното от плявата. Да вземат вярното решение. Съдбата не чука два пъти на вратата. Вярвам в моите съграждани. Гледам ги в очите и виждам, че са достойни хора. Такива хора заслужават уважение и добри думи.

Дарик Плевен: Повече дясно или повече ляво виждате да е едно бъдещо управление?

Цецка Цачева: Дясно, лява, либерално. Объркахме хората с терминология. Управлението е длъжно да бъде справедливо, законите да се спазват, бандитите да са поставени на мястото им. Социалната система да работи като добре смазан механизъм, образователната система да е динамична, модерна, творческа. Здравеопазването да задържа кадърните лекари и медици, за да получаваме качествени грижи. Ето това искат хората и ние от ПП ГЕРБ сме го правили по силите си.

Дарик Плевен: Утре е ден за размисъл. Нещо притеснава ли Ви?

Цецка Цачева: Чуха се гласове за купуване на гласове от хора в листите. Носят се слухове за корпоративен вот. Опитват се да сплашат хората, карат ги да си снимат бюлетините. По принцип не коментирам слухове. Срамно и недостойно, жалко и обидно за всеки човек е подобно отношение към него, ако е така. Но дори за миг да забележа нещо подобно, с моя екип наблюдатели и застъпници ще бъдем безкомпромисни. Плевенчани и гражданите на страната да сигнализират за всяко нарушение. Нека бъдем бдителни, за да не се оплакваме после. Вотът е свещен акт. Политическата дебелащина и безочие нямат място в живота ни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!