Цецка Цачева: Промените в Парламента са в посока оптимизиране на функциите
Цецка Цачева: Промените в Парламента са в посока оптимизиране на функциите / netinfo

Промените и новата структура на администрацията в Народното събрание са по посока оптимизиране на функциите й, това каза председателят на Парламента Цецка Цачева при посещението си в Плевен. Според нея, в някои звена ще има чувствителни съкращения от 5 или 10 процента.

"Аз не съм привърженик на математика тогава, когато става реч за човешка дейност, защото има звена, отдели, дирекции, които всъщност дават характеристиката на работата на НС като законодателен орган", уточни Цачева. Тя даде като пример 10-процентно съкращение в дирекция „Законодателна дейност", което на практика би означавало блокиране на работата на НС.

В същото време има непривични дейности - като например Хранителен комплекс и други, оформени като второстепенен разпоредител на бюджет, уточни още председателят на Народното събрание. "Мисля, че Хранителният комплекс спокойно може да бъде изваден изобщо от структурата на НС и там, където има такава база, на търговски начала - било то на конкурс или на търг, да се отдава на хора, които се занимават с това и те да си го стопанисват", каза още Цецка Цачева.