Цецка Цачева: Гласувах за това, България да остане фактор на сигурност
Цецка Цачева: Гласувах за това, България да остане фактор на сигурност / dariknews.archive

„Гласувах, България да остане фактор на стабилност", каза кандидатът за президент Цецка Цачева, след като даде вота си в училище „Йордан Йовков" в Плевен. Според нея, най-малко днес страната ни има нужда от международна изолация и спрени еврофондове.

„Гласувах за това, България да остане фактор на стабилност. Имаме нужда да продължим и най-малкото от което се нуждае в момента България е международна изолация, спрени европейски фондове, от отказване на европейска солидарност. Заради нашите деца и заради нас самите трябва да продължим".
Относно подаването на оставка от премиера Борисов при евентуална загуба на втория тур, кандидатът за президент на България Цецка Цачева каза:

„Аз съм състезател и боец, който участва до края на битката. Една битка има няколко сражения. Днес е последното сражение и аз ще го спечеля. Много работа е необходима за да преодолеем тези различия помежду ни, които за мен минават границата на нормалното. Трябва да има единение, да останем различни в идейните си послания, каквито имат различните политически сили, но в името на националния интерес трябва да бъдем единни.

България е била силна и уважавана сред европейските народи и сред съседите ни тогава, когато е била единна. Това е най-голямото предизвикателство за държавния глава, и разбира се трябва да преодолеем популизма. Много е приятно да отправяш послания, които галят слуха и ти е приятно да ги чуеш, но които са невъзможни в конкретния момент за изпълнение.

Не си позволих нито един път в тази кампания да бъда популист, няма да го правя и занапред. Разговарях открито, откровено, хората ме познават и затова аз съм оптимист", каза Цецка Цачева.

По повод силния вятър, който вилнее в изборния ден в Плевен, Цецка Цачева каза, че за нея това не е вятър на промяната, а на победата.