Българска ръченица предизвиква партньори в европейски проект
Българска ръченица предизвиква партньори в европейски проект / archiv.DarikNews

От 20 до 24 май 2013г., трима представители от СОУ „Иван Вазов" - Плевен, които работят по проект „Повече дървета? Да, моля!", са на визита в Талин - Естония. По време на визитата си в Талин, директорът на СОУ „Иван Вазов" Димитър Митев, администраторът на сайта на проекта по програма „Коменски" Диана Йончева и учителят по английски език в начален етап Росица Георгиева ще изпълняват план, подготвен от координатора на проекта на училището в столицата на Естония, където ще гостуват.

Те ще имат възможност да наблюдават открити уроци по различни предмети, презентации, спортни игри. Ще научат повече за естонската образователна система.

В плана са застъпени разнообразни дейности като посещение на старата част на Талин, пристанището "SEAPLANE", ботаническа градина, природонаучен музей, музей на изкуствата "KUMU", парк "KADRIORG", телевизионна кула, дворец "GLEHN", районно кметство. Предвидена е забавна вечер на открито край брега на Балтийско море.

Всяка държава ще трябва да представи по забавен начин сватбен ритуал. Представителите от СОУ"Иван Вазов" ще покажат по атрактивен начин част от ритуала - игра пред кръстник.

Плевенските участници ще предизвикат партньорите от останалите държави в проекта с ръченица. През дните в Талин ще има работни сесии, на които ще се обсъждат изпълнението на дейностите през първата година на проекта, начин на отчитане и подготовката за международния заключителен мюзикъл „Повече дървета? Да, моля!".

За Естония има изготвен постер и презентации, които могат да се видят на сайта на проекта. Подготвени са и подаръци. Те символизират страната ни и град Плевен - сувенири, диплянки, предмети, изработени от сръчните ръце на малките ученици на най-многобройното училище в Плевен.

Българска ръченица предизвиква партньори в европейски проект
netinfo

Талин очаква 26 гости от 8 държави - партньори по проекта - Румъния, Турция, Хърватия, Чехия, Испания, Полша, България и Португалия. Това е третата мобилност по проекта „Повече дървета? Да, моля!".