Булдозер горя в сметище, а малолетни изгориха 90 кв.м покрив
Булдозер горя в сметище, а малолетни изгориха 90 кв.м покрив / archive.dariknews

Детска игра запали навес в село Аспарухово. Сигнал за пожара е получен на 20 август в 15.22 ч.

Играта на малолетни от селото на възраст от 5 години до 12 години е завършила с изгорели 88 кв.м. покривна конструкция, фуражомелка и дървен материал - 2 куб.м. Пристройката е изградена до едноетажна къща, в която по време на произшествието са били собствениците. Пострадали няма. В гасенето са участвали огнеборци от град Левски с един специализиран автомобил.

От ОД на МВР-Плевен съобщиха още, че на 20 август огнеборци са гасили 16 пожара в сухи треви в землищата на селата Къртожабене, Биволаре, Шияково, Староселци, Букъвлък и градовете Белене, Койнаре, Никопол и Плевен.

От МВР отново отправиха апел към всички граждани за спазване на мерките за пожарна безопасност. Остава в сила и категоричната забрана за палене на сухи треви и установените нарушители ще бъдат санкционирани.

Също на 20 август в 17.06 ч. е съобщено за пожар в булдозер, собственост на „Строителна механизация"-Плевен, на ново сметище в Плевен. При инцидента са унищожени кабината и двигателя на машината. Причината за произшествието е късо съединение. Служители на РСПБЗН-Плевен са потушили пламъците с един специализиран автомобил.