Борят се за живота на 6-годишно момиченце
Борят се за живота на 6-годишно момиченце / DarikNews

6-годишно момиченце е прието в Спешно приемно отделение на УМБАЛ "Д-р Г. Странски" Плевен вчера в 11.00 часа, след като е намерено паднало от жилищен блок в жк „Сторгозия" в Плевен. Това информират от пресцентъра на болницата.

След оказана спешна помощ и операция детето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Момиченцето е с множество травми, с разкъсан далак и контузия на главата. Състоянието му е тежко и детето е на апаратно дишане.

За случая са информирани ОД на МВР, които разследват причината за падането на детето, и Агенцията за закрила на детето.

17-годишно момиче от Подем е прието в Спешното отделение след опит за самоубийство. На 26-ти март през нощта девойката погълнала бръснарски ножчета. Момичето е отказало лечение и след подпис на родителите й е освободено.

22-годишeн мъж от Плевен също е направил опит за самоубийство - със сода каустик. Мъжът е докаран в лечебното заведение от своя съсед. Той е отказал да сподели каква е причината да посегне на живота си. В момента му се правят изследвания и текат консултации с различни специалисти, след което ще стане ясно в коя структура на Университетската болница ще бъде хоспитализиран.