Борисов привика на спешна среща всички кметове от ГЕРБ
Борисов привика на спешна среща всички кметове от ГЕРБ / dariknews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов привика на спешна среща в парламента всички кметове от партията в страната. Борисов заяви, че се оказва натиск върху градоначалниците на опозицията от страна на управляващите.

Лидерът на ГЕРБ предупреди кметовете, че след спрените плащания по еврофондовете ще има проблеми в изпълнението на проектите.

Целта на срещата е да се набележат конкретни мерки какво да правят кметовете, предвид спрените пари по оперативни програми, финансовите корекции и ситуацията в страната.

„Почти всички ми се обадихте, за да ми кажете за проблеми, свързани с неплащанията от страна на правителството, което води съответно до завеждане на дела от бизнеса към изпълнителите, съответно към бенефициентите - това са общините. Накрая ще фалират и общините. Това случили се, 2015 година, когато спрат плащанията по тези програми от Брюксел, сметката, която направихме, че около 7,4 млрд. България трябва да върне, не да усвои, от обекти като „Струма", жп линии, пречиствателни станции, депа. Това че не усвоява, че ни спират еврофондовете - вече веднъж българите са го преглъщали. Проблемът е, че 2015 година, като гледам как се задават избори, означава, че следващото правителство трябва така светкавично да работи по еврофондовете, съответно в партньорство с всички кметове, независимо от политически им принадлежност, че да могат не само да се усвоят парите от Брюксел, да не се бърка в бюджета, както е в момента", коментира Бойко Борисов.