/ IStock
Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен вече разполага с фургон за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение. Това съобщи за БТА говорителят на болницата Момчил Цветков.

Мобилният пункт е поставен пред Центъра за спешна помощ. Изпълняваме заповедта за осигуряване на пункт за преглед, в който да се определя състоянието на пациента и да се преценява на място дали е за хоспитализация.

Към настоящия момент в университетска болница "Д-р Георги Странски" са приети за лечение 17 пациенти с коронавирусна инфекция в Инфекциозната клиника. Още деветима са в Трето вътрешно отделение на Клиниката по вътрешни болести. 

Шестима от пациентите, които са в най-тежко състояние, са настанени в интензивно отделение, посочи Цветков. Той добави, че лечебното заведение ще изпълни изискванията за разкриване на още легла за пациенти с коронавирус.

Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Атанас Гарев заяви пред репортер на БТА, че в област Плевен болниците са осигурили легла за пациенти с COVID-19, съгласно неговата заповед, и вече има хоспитализирани по един-двама пациенти.
БТА