Бодиарт
Бодиарт / netinfo

Професионалната гимназия по кожарство, облекло и химични технологии организира бодиартфест на 8 юни на откритата сцена на площад “Тодор Кирков” в Ловеч.

Организирано е карнавалното шествие от площада към централната градска част до училище “Св. Климент Охридски”. Шествието е под наслов “Толерантни ли сме”. Артсъбитята са по проект за подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве, по който община Ловеч работи.

Той е за период от четири години и в него са включени и общините Сливен, Търговище и Враца. Дейностите за миналата година бяха отчетени на среща във Враца в средата на май. Тогава бе дадена висока оценка за работата на проекта в Ловеч. Връчени са и грамоти – на кмета на община Ловеч – за най-добър посланик на добра воля, на Данча Русева, координатор на проекта, за ентусиазъм на годината. Професионалната гимназия по механоелектротехника бе отличена за най добър отчет, Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги – за най-изследователски ориентиран проект.

Почти всички ловешки училища са включени в проекта – децата придобиват знания по въпросите за сексуалното и репродуктивно здраве в специални часове по свободно избираема подготовка.