Близо 200 протестиращи блокираха ул.Дойран
Близо 200 протестиращи блокираха ул.Дойран / archiv.DarikNews

Близо 200 души блокираха за 20 минути движението по улица "Дойран" на пешеходната пътека пред сградата на ЧЕЗ в Плевен. Поводът беше пореден протест срещу ценовата политика на дружеството.

Близо 200 протестиращи блокираха ул"Дойран"
netinfo

"Нашите пари и парите на нашите възрастни хора отиват да издържат чешките пенсионери. Вероятно знаете, че ЧЕЗ издържа чешкия пенсионен фонд и това е факт", каза Ангел Джамбазки - зам. председател на ВМРО пред събралите се. "Всеки от вас, когато си плати сметката може да бъде горд платец на един чешки пенсионер.
Всички тези, които нарязаха държавата за скраб сега се измъкват и казват "монополите са виновни".

Ангел Джамбазки призова хората да не плащат сметките си за употребена ел. енергия. "Това, което трябва да поискаме е анулиране на тези сметки - да ги плати този, който ги е написал. Трябва да поискаме отнемане на лицензите на ЕРП-тата и разваляне на тези престъпни договори за приватизация на електроразпределителните предприятия и възстановяване на държавната собственост".

Близо 200 протестиращи блокираха ул"Дойран"
netinfo

"Трябва да си малоумен идиот, за да продадеш касичката", каза Джамбазки и уточни, че - от една страна България има собствена енергетика и ядрена централа, от другата страна са всички граждани, а по средата е "касичката" - сградата на ЧЕЗ, която "някой продаде за да може да се правят командировки за по 1200 евро на ден и да се купуват джипове". Зам. председателят на ВМРО заяви, че протестът е и политически, защото според него управлението на България е предателско и антибългарско.

С възгласи "Няма да платим", "Революция", "Мафия", участниците в протеста се отправиха към пешеходната пътека на ул. "Дойран" пред сградата на ЧЕЗ, където близо 20 минути скандираха "Изчезвайте", "Народът е по-важен от вашите пари" и "Всеки ден ще е така до победата".

Демонстративно бяха запалени и няколко сметки за ток.

Близо 200 протестиращи блокираха ул"Дойран"
netinfo

Веднага след това протестирашите се отправиха към сградата на общината, където отново скандираха "Мафия", "Боклуци" и "Долу ГЕРБ", след което, начело със знаменосците си преминаха в шествие през центъра на града.

Протестът беше организиран от ВМРО с подкрепата на партия Атака.