Благотворителен концерт и базар в помощ на Ирина Бучева от Белене
Благотворителен концерт и базар в помощ на Ирина Бучева от Белене / dariknews.archive

„Да върнем надеждата на Ирина" - под това мото ще преминат благотворителен концерт и базар, които подготвят приятелки на Ирина Бучева от Белене. Целта е събирането на средства, които да послужат за лечение на 28-годишната жена в руска клиника.

Концертът ще се състои на 23 юли - четвъртък от 18:00 часа в салона на читалището в Белене. Участие в него ще вземат духовият оркестър и танцовият състав към Военно формирование 28880-Белене, Фолклорен ансамбъл „Димум" и Група за автентичен фолклор към НЧ „Христо Ботев-1892"-Белене, І-ви италийски легион - Свищов, рок група „AMBIV" от град Плевен, момичето от Свищов и финалистка в кастинга за сценична партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави" Симона Иванова, както и Ива Цветанова от Плевен, позната на публиката отново от „Шоуто на Слави" в избора за сценична партньорка на г-н Андреев.

Входът за благотворителния концерт ще бъде 5,00 лева. Билети могат да се закупят всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа в читалището, както и в деня на самия концерт.Ирина Бучева от Белене е изцяло парализирана от пролетта на 2013 г.

Надеждата е, Ирина да посети клиниката "Неуровита" в Русия за поставяне на диагноза и започване на адекватно лечение със стволови клетки.

След получено писмо от клиниката е станало ясно, че сумата за първия етап на лечението на Ирина, което е за 21 дни и включва редица изследвания, за да се провери допустимостта при пациента за клетъчна терапия, които ако са положителни, следват една или две стволови клетки трансфузия, е 21 000 Евро.
За събиране на средства, които да подпомогнат семейството на Ирина, нейните приятелки са открили дарителска сметка, поставят кутии за дарение в град Белене. Предвидени са и редица други дейности.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА BGN:

BG48FINV91501316514496

Първа инвестиционна банка

IBAN - FINVBGSF