Благородна кауза събра състезатели и почитатели на Дрифт шоу в неделя
Благородна кауза събра състезатели и почитатели на Дрифт шоу в неделя / netinfo

6500 лева бяха събрани на благотворителното дрифт шоу, организирано от БМВ Тийм - Плевен в подкрепа на Влади Петров, който пострада на 14 април при катастрофа. По време на шоуто, ярко присъствие отрази Европейският шампион за 2010 година Тодор Дунев, който пристигна със своя екип, по специална покана.

„Включих се в каузата., защото и аз съм моторист - това е един млад човек, а всеки човешки живот е безценен", сподели Тодор Дунев. „Адмирирам постъпката на момчетата от клуба на БМВ Тийм - Плевен и съм сигурен, че всичките събрани средства ще отидат при момчето. Надявам се то да се възстанови". Европейският шампион разказа, че той и екипът му са работили почти денонощно последните дни , за да се подготвят за участието си в Плевен и използва случаяа да сподели мнението си за картинг пистата край плевен, която според него е „Меката" на дрифта ."Това е трасето, което най - много пасва на автомобила ми, по отношение на трасе, износване на гуми, конфигурация, разбира се по отношение и на феновете и публиката. Нашият отбор винаги се е чувствал добре тук и за това обичаме да сме в Плевен", каза още европейският шампион. "Най - важното е момчето да се възстанови", заключи той.

„Искаме да благодарим на организаторите на това събитие, които вложиха толкова енергия, за да помогнат на нашето дете", каза бащата на Влади Петров. "Благодарим на всички хора, които в такъв тежък за семейството ни момент помогнаха. Благодарим на Тодор Дунев, който откликна на нашата молба, за да помогнем на Влади всички заедно. Виждам, колко хора са с нашия син и сме сигурни, че той ще се справи". „Прекланяме се пред  човещината, която всички хора проявяват", казаха родителите на Влади.

Росен Костов, благодарение на когото, шоуто се състоя на картинг пистата, без да се заплаща наем каза: „Правим го това нещо, да помогнем на Влади. Всички средства, които се събират тук и като вход и като такса за „Дрифт такси" са предназначени за него. Всички хора са дошли тук, за да помогнат на това момче".

Росен Костов не скри, че отложеното миналата неделя, състезание с бъгита ще се състои и основен организатор ще бъде той. За сега се очаква да се назначи дата за състезанието.

Над 30 дрифтъри от цялата страна участваха в шоуто, което се състоя на 15 юни. 2000 души дойдоха да погледат, да се повозят и да подкрепят благородната идея.

Владимир Петров, който на 14 април тази година, катастрофира тежко със своя мотоциклет е на 21 години от град Плевен.След 70 дни прекарани в състояние на кома и въпреки минималните шенсове давани от лекарите, от няколко дни той диша самостоятелно и дава признаци на подобрение.

Семейството и приятелите на Владимир започнаха кампания по набирането на средства за последващото лечение на тежката травма на главата, което трябва да се осъществи в специализирана клиника.

Родителите на Влади Петров изказват своята дълбока благодарност на организаторите, приятелите на Влади - Огнян, Преслав и Стоян, както и на всички институции, които подкрепиха събитието.