Бившият областен управител на Ловеч представи наследничката си
Бившият областен управител на Ловеч представи наследничката си / снимка: Светломира Анастасова

Бившият областен управител на Ловеч Николай Нанков, който вече е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, представи пред журналисти наследничката си на губернаторския пост - Ваня Събчева. „Тя е човекът, който би се справил най-добре с работата на областен управител. Тя е единственият човек, който не ме е подвеждал нито веднъж. Пожелавам й на добър час", каза Нанков. Той се обърна към представителите на медиите с молба да й дадат същия кредит на доверие, какъвто е получил и той самият, встъпвайки на поста преди около две години.

На първата си среща с журналистите Събчева бе лаконична: „Г-н Нанков оставя една много добре функционираща администрация. Ще продължа да следвам неговата политика на работа". Новата губернаторка допълни, че засега няма да прави кадрови промени.

Ваня Събчева бе назначена на поста областен управител на Ловеч на 21 септември. Същия ден Николай Нанков стана зам.-министър в МРРБ.

Любопитен факт е, че Ловешка област продължава да бъде с най-младия областен управител - Събчева е на 32 години, а Нанков пое региона на 25.