Бисерка Илиева подаде оставка като зам.-председател на ОбС-Плевен
Бисерка Илиева подаде оставка като зам.-председател на ОбС-Плевен / dariknews

"Като заместник председател на Общинския съвет се чувствам изключително некомфортно, тъй като нито веднъж не съм поканена от председателя досега, за да разговаряме, така че от днес не се считам за зам. председател на Общинския съвет". Това обяви на среща с журналисти съветникът от Коалиция за България и зам.-председател на ОбС-Плевен Бисерка Илиева.
Тя поясни, че още днес - 29 април ще подаде оставката си и пред председателя на Общинския съвет, Дарин Ангелов.

"Ние очаквахме една доблест и един морал - по-високи отколкото го има нашето общинско ръководство в лицето на кмета и неговите заместници, а не това нехайство, с което се отнесоха към въпросите на опозицията и исканията за изясняване на създадената ситуация с арестуването на зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов", каза още Бисерка Илиева.

На пресконференцията на 29 април съветниците-социалисти обявиха, че предприемат инициатива за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, в която според Бисерка Илиева вероятно ще бъде включена само една точка - "Анализ и обсъждане на дейността на общинската администрация и нейното управление през периода от 2011 г. до момента".