Безплатни консултации на логопеди в Ловешка област
Безплатни консултации на логопеди в Ловешка област / archiv.DarikNews

Безплатни консултации ще проведат логопеди в общообразователни училища и детски градини в Ловешка област тази седмица, съобщиха от Ресурсен център - Ловеч. Във връзка с 6 март - европейски ден на логопедията, от 5 до 9 март се организира седмица на отворените врати за консултация на деца и ученици с езиково-говорни нарушения.
В Ловеч логопедите ще приемат по график в Ресурсен център, ОУ „Христо Никифоров", ОУ „Проф. Димитър Димов", ОУ „Васил Левски" и СОУ „Св. Климент Охридски".
В Троянско консултациите са в НУ „Св. св. Кирил и Методий", НУ „Христо Ботев", ОУ „Иван Хаджийски", ЦДГ „Осми март", ЦДГ „Здравец" и ОДЗ „Буковец".
В Ябланица специалистът ще е на разположение в логопедичния кабинет на СОУ „Васил Левски".
В Луковит деца и ученици с говорни проблеми ще могат да се консултират в СОУ „Алеко Константинов", НУ „Инж. Георги Вълков" и в училището при Дома за момичета и момчета с физически увреждания.
На 8 март в Ловеч ще се проведе областна работна среща на логопедите, информират още от Ресурсния център. Във фокуса на събитието е превенцията на комуникативни проблеми от 0 до 6 години. В програмата са включени представяне на филма „Реч и думи - детският мозък", споделяне на добри практики, изложение-базар на обучителни и рекламни материали, свързани с тематиката на срещата.
Инициативата се провежда за четвърта поредна година.