KMET
KMET / dariknews.archive
"Не ми пука дали някой не ме харесва, както и дали идват избори", каза кметът на Плевен Георг Спартански в коментар за реда, чистотата и нарушаването на спокойствието на гражданите в града.
Този понеделник той направи мащабна проверка на чистотата на няколко места в Плевен. Едното от тях е частен имот за търговия на едро на Автогара Север, където е констатирано огромно количество отпадъци от работещите в обектите.

kmet
dariknews.archive

"За намереното ще бъдат съставени констативни протоколи, които ще бъдат връчени на собственика на имота, ще бъдат наложени глоби, както и ще изпратя сигнал до РИОСВ", обяви на оперативното заседание пред журналисти Георг Спартански.

bokluk
obshtina pleven

Сериозни мерки ще бъдат предприети и за разчистване на появилите се незаконни автоморги по бул. „Георги Кочев”. Проверките за чистотата в района ще са всекидневни, а намерените в общинските имоти употребявани автомобилни гуми, резервни части и други ще бъдат конфискувани веднага, предупреди Спартански.
Пред ръководството на администрацията и пред журналистите той подписа и две заповеди за прекратяване на наемни правоотношения с наематели на ул. „Сан Стефано” срещу Китайската стена.

kmet
dariknews.archive

При днешната проверка се оказало, че дори по покривите на къщите има резервни части, дворовете не са изчистени, наемателите са пуснали и силна музика, с което притесняват живущите в района. Същите тези наематели са предупреждавани многократно, не спазват нормите, не опазват общинското имущество, пречат на съседите и създават опасност от епидемии, затова ще трябва да напуснат, беше категоричен кметът Спартански. "Това, което видях днес, е извън представите ми за цивилизованост, затова ще има актове и глоби за всяко провинение", каза още той.