Беронов: Не се отказваме от подкрепата на ГЕРБ
Беронов: Не се отказваме от подкрепата на ГЕРБ / netinfo

Сделки със съвестта си и с почтеността си не мога да правя. Не съм поел ангажимент да решавам вътрешни спорове между партиите. Това заяви днес в Плевен кандидатпрезидентът Неделчо Беронов по повод сутрешната си неформална среща с Бойко Борисов.

В папката, която ми даде днес Бойко Борисов има две твърдо установени неща, заяви Беронов. Първо Бойко Борисов своевременно е направил необходимото да се освободи от всички търговски дружества, на които е бил член или управител при приемането на кметския пост. Вторият неоспорим факт е, че съдебната регистрация на тези промени е закъсняла и точно тук възниква проблема, който съдът трябва да реши. Аз в никакъв случай няма да се намеся в него.

Ни най-малко не се отказваме от подкрепата на ГЕРБ, но не можем да се ангажираме с подкрепа, която трябва да се плати с оттегляне или ликвидиране на въпросното дело, допълни кандидатпрезидентът.

Аз се ръководя от общонационални интереси, а не от нечии лични и ми е крайно обидно да чувам, че Иван Костов ръководи действията ми. Не съм член на ДСБ, нито имам ангажименти към тази партия, въпреки, че тя първа издигна кандидатурата ми, категоричен беше председателят на конституционния съд.

Официалната среща на кандидатпрезидентската двойка с ГЕРБ ще бъде осъществена до края на тази седмица, увери Беронов. На нея ще бъде обсъдено евентуално обединение.