/ ThinkStock/Getty Images
"Окръжният съвет на Българският червен кръст в Плевен ще подготви водни спасители за басейните, открити водни площи и за морето. Приемът ще бъде с изпит, а подготовката ще започне през април". Това съобщи заГабриела Хитова от организацията в града.

Това е традиционна дейност на БЧК, чрез която всяка година се подготвят десетки плевенчани. За 2021 година документите на кандидатите ще се приемат до края на март за три вида курсове: "Воден спасител на плувни басейни и водни паркове", "Воден спасител на открити водни площи и море" и "Надграждащ курс за море" със завършили успешно курс за плувни басейни и водни паркове.

Ще се приемат кандидати навършили 17 години и със завършено основно образование. Приемният изпит ще бъде по плуване - за басейн - 50 м. свободен стил за 55 секунди и за море - 100 м. свободен стил за 1,55 минути.

Кандидатите трябва да предоставят медицинско свидетелство удостоверяващо физическата им годност за занимания с плуване и гмуркане, както и индивидуална или групова застраховка "Злополука".

Курсът ще продължи 20 дни минимум с 15 курсисти, които трябва да внесат такси за подготовката си. Записването е до 31 март в ОС на БЧК-Плевен /ул."Димитър Константинов" 23 А, ет.2/.
БТА