Автоинструктори от Плевенско ще се включат в протеста пред Парламента
Автоинструктори от Плевенско ще се включат в протеста пред Парламента / netinfo

Около 15 коли с автоинструктори от Плевенска област ще се включат в протест пред Народното събрание на 24 ноември. Две от колите ще бъдат от Левски, останали са от Червен бряг и Плевен. Това каза за Дарик Стефан Боянов, инструктор от Левски.

Автоинструкторите ще протестират срещу решението за приемане на наредба за монтиране на видеокамери с GPS-система в автомобилите с мотива "ограничаване на корупцията". Тези изисквания не са по силите на инструкторите, подчерта Стефан Боянов и допълни, че Министерството на транспорта трябва да ги премахне. Според проектонаредбата, която евентуално ще бъде приета на 25 ноември, автоинструкторите ще бъдат задължени да разкрият кабинети с 8 до 10 компютъра за задължително теоретично обучение. Според Боянов обаче, поставянето на компютри в кабинетите трябва да е по желание, а не задължително.

Той посочи още, че заедно с колегите си от Хасково и Враца имат уговорка на 24 ноември да се съберат на Цариградско шосе. От там те ще се отправят на протест пред Парламента, който ще започне в 11.00 часа.