Атрактивна Международна киноложка изложба гостува отново в Плевен
Атрактивна Международна киноложка изложба гостува отново в Плевен / archive.dariknews

В рамките на четири дни за пореден път Плевен ще бъде домакин на международни киноложки изложби.
Събитието се организира от Българската федерация по кинология, а интересното е, че на тези изложби битката е за титлата "Тацит" - Претендент за международен шанпион по красота и това е най-високият ранг изложба, която се провежда в България. Това обясни организаторът на изложбата в Плевен Красимир Тодоров.

Участници в международната изложба ще пристигнат от Румъния, Сърбия, Гърция и България като се очакват и гости от Полша.
В дните от 16 до 19 октомври в атрактивното събитие ще се включат около 100 кучета от най-различни породи. Те ще бъдат оценявани от международни съдии, които пристигат за събитието от Хърватия, Молдова и от България.

Красимир Тодоров обясни, че този вид изложби са заложени в календарния план на Българската републиканска федерация по кинология и всеки месец се организират в различни градове в страната. От пет години е възстановена традицията и в Плевен да се провеждат такива коноложки изложби.

Надпреварата за "Претендент за световен шампион ще се проведе от 16 до 19 октомври 2014 г. от 10:00 часа в началото на парк "Кайлъка"/при "Моста"/.