Ангели донесоха над 700 лв. на БАЛИЗ
Ангели донесоха над 700 лв. на БАЛИЗ / Дарик Плевен

770 лв. са събрани по време на Коледната благотворителна акция "Ангел за всеки" на сдружение БАЛИЗ Плевен. Кампанията стартира на 23 декември 2010 г и имаше за цел да набере средства за продължаване на хипотерапията (терапия с коне) и плувната терапия за децата и младежите с увреждания през 2011 година. По време на кампанията всеки желаещ можеше да дари сума по своя преценка и да получи оригинални коледни картички и сувенири, изработени от макарони и други интересни материали.

Събраните средства от кампанията ще са достатъчни за около 4 месеца терапии. 120 лева на месец струват водните процедури на децата, които ползват 50% отстъпка в закрит плувен комплекс в Плевен. Парите ще бъдат използвани и за транспорт до конната база в с. Рибен, където напълно безплатно децата провеждат хипотерапия..

Инициативата беше подкрепена от Фондация „Помощ за благотворителността в България", която предостави на сдружението средства  за закупуване на необходимите материали и консумативи за изработката на арт предметите. В начинанието се включиха и студенти от специалностите „Социални дейности" и „Медицинска рехабилитация и ерготерапия" на Медицински университет - Плевен. Акцент на кампанията бяха изработени от макарони фигури на ангели. Децата и младежите с увреждания изработиха с помощта на специалисти и доброволци и коледни картички и предмети за украса.