Актьорът Веселин Плачков ще бъде водещ на „Златната липа 2015
Актьорът Веселин Плачков ще бъде водещ на „Златната липа 2015 / dariknews.archive

Традиция е всяка година водещи на фестивала "Златната липа "2015 да бъдат различни, талантливи български актьори. Тази година мястото ще заеме изпълнителят на главната роля във филма „Дякон Левски", Веселин Плачков. Той ще бъде водещ на официалните церемонии по откриването и награждаването на победителите на тазгодишното издание на филмовия фестивал, който ще се проведе от 30 май до 3 юни в Стара Загора.

Веселин Плачков е член на основаната в Града на липите прабългарска школа Бага-Тур, където се учи на физическа издръжливост, езда и стрелба с лък. Всички тези умения са му помогнали много при заснемането на екшън сцените в „Дякон Левски"

.

 

Актьорът ще се включи и в някои от съпътстващите събития по време на фестивала, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.

Старт на събитията по откриването на „Златната липа" 2015 ще бъде даден в 17:30 часа на 30 май (събота) с мажоретно шествие по централната пешеходна зона до сградата на Държавна опера. Входът за залата на операта в Стара Загора ще бъде напълно свободен за всички, които искат да изпитат на живо емоцията около откриването на фестивала и да видят своите любими актьори.