Акцентите в регионалните вестници
Акцентите в регионалните вестници / netinfo
Лични документи с вградени биометрични данни ще издават в Ловеч, това е едно от водещите заглавия в днешния брой на плевенския всекидневник в. “Посредник”. От септември тази година стартира инициативата. Вече е приключило обучението на служителите, които ще извършват тази дейност и предстои да бъде доставена необходимата техника. 3637 лични карти и 3694 паспорта са издадени от началото на годината от служба Документи за самоличност в Ловеч.

Облагородяването на около 30 междублокови пространства в Плевен е залегнало в плана на общината за тази година, информира още “Посредник”. До сега са изградени 13, които са оборудвани и с детски съоръжения. След настояване от страна на гражданите следващите месеци ще бъдат изградени допълнително още 4 зелени площи. Освен средства за създаването им, допълнително ще са необходими между 30 и 50 хил. лв. за поливане.

Организацията на глухите в Плевен стана на 50 год., това научаваме също от първа страница на “Посредник”. Годишнината, естествено, беше отбелязана с тържество. Създадената през 1956 год. от 15 ентусиасти организация днес наброява 1300 души. Освен от общите проблеми, те са свързани чрез художествената самодейност, спортните и туристическите инициативи, състезанията по шах и други.

Защо четиримата от група “Щурците” не мирясват и след 40 години четете в интервю на страница 4.

Отиваме сега към подробностите около следващата новина, която научихме тези дни. Съдебната палата в Плевен е с нови правила в контролно-пропускателния режим, пише “Посредник”. Журналистите ще бъдат щателно проверявани, ще могат да снимат и записват само след разрешение. Всички лица, преминаващи през входа за граждани, ще се проверяват чрез наличните технически средства за притежание на оръжие, основни части и механизми на огнестрелни оръжия, боеприпаси и взривни устройства и компоненти за направата им.

И още няколко заглавия от днешния “Посредник” – камери да следят ромите в блок “Тотлебен” предлага Общественият съвет по етническите и демографските въпроси; кандидатите за кадрови войници над три пъти по-малко от местата; образуваха досъдебно производство срещу убиеца от Писарово; съюзът на военните от запаса проведе разширено заседание.