Акцентите в регионалната преса на 5 септември
Акцентите в регионалната преса на 5 септември / netinfo
Разкриването на печатница за фалшиви шофьорски книжки и дипломи, която полицията разби тези дни в Плевен е едно от заглавията на стр. 1 в “Посредник” днес. Арестувани по случая са двама мъже на 44 и 57 години, единият е намирал клиенти, а другия е изработвал фалшификатите.

На посещението на руската църковна делегация също е отделено място. То е по повод 130 години от Освобождението на България. Делегацията е предвождана от Екатеринодарския и Кубански митрополит Исидор.

Слагат табели с надпис “Пази детето!”, пише още “Посредник”. Те ще бъдат поставени в зоните на учебните и детските заведения в Плевен. Идеята за това е на Асоциацията на вносителите на автомобили и ще бъде осъществена със съгласието на общинската управа. А самите надписи ще бъдат изписани на български и на английски език.

От ежедневника ще научите и защо официална делегация от Червен бряг заминава за Таганрог; как се шегуват плевенските пенсионери по повод идеята да се пращат пенсионери на безплатна почивка; за пожара, който изпепели землището на Дисевица и стигна до къщите на хората в селото.

В понеделник официално ще бъде открита учебната година за студентите от факултетите „Медицина ” и „Обществено здраве” на Медицинския университет в Плевен, заглавие от “Посоки” днес. Новият випуск от медици е от 85 души. В 9,30 ч всички те ще се съберат в зала „Асклепий”, където ще получат и студентските си книжки.

С панихида, отслужена от свещеници от плевенските православни храмове, ще започне честването в Плевен на 6 септември - Деня на Съединението на Източна Румелия и Княжество България. Още една от темите в “Посоки” днес.

Снимка от първа страница на новия брой на “BG Север” ще ви покаже къде да прочетете повече за старта на Втора атомна електроцентрала „Белене”.

С беленска тема са и още две страници на вестника. В голямото интервю кметът Петър Дулев разкрива тайната как се печелят четири мандата, а 11 страница е посветена на празниците, с които се отбелязват 44 години от обявяването на Белене за град.

От тематичната разработка на 3 страница в “BG Север” ще разберете какви ги вършат децата през лятото. Оказва се, че от скука малчуганите масово безчинстват – в Плевен преобладават малолетните крадци, във Враца 8-годишни палят пожари, трима скучаещи младежи от Видин обраха крепостта „Баба Вида”, а друг непълнолетен от Монтана задигна цял камион.

Ще има ли проблеми с безплатните учебници в регионите, в които се разпространява седмичникът, ще разберете от другата тематична разработка на страница 5.

Както обикновено на 16-тата шарена страница ще намерите много свежи истории, които ще ви развеселят.