Акцентите в регионалната преса днес
Акцентите в регионалната преса днес / netinfo
Нормативни промени оставят кметове, наместници и зам.-кметове без право на общински жилища, за това информира от първата си страница вестник “Посредник”. Предложението е заемащите тези длъжности да не могат да бъдат настанявани в резервния жилищен фонд за времето, в което заемат тези постове. Предлаганата промяна ще бъде гласувана на сесията на общинския съвет днес.

Шофьорите са принудени да си носят акумулаторите на автомобилите в къщи. Причината за това, е че напоследък в Плевен са се увеличили кражбите на акумулатори. Според потърпевшите по-добре всяка вечер да си прибират акумулаторната батерия, отколкото да си купят нова за 150 – 200 лв.

ДКЕВР предлага парното да поскъпне с 12 % от 1 ноември в резултат на по – високите цени на газа.

50 делегати от Плевен ще участват на четвъртия редовен конгрес на НДСВ в Габрово. Една от целите на форума е да се гласува новото име на партията – Национално движение стабилност и възход.

От страница трета може да прочетете още и кои са най- честите причини за инциденти на пътя според полицията.

И още нещо от вътрешните страници на “Посредник”. Строителството на депото за отпадъци в Плевен може да започне догодина. За 2009 година е планирано началото на строителството на депо и в Левски.

Възрастни хора от четири села ще имат социален асистент и домашен помощник, това е заглавие от вестник “Посоки”. 48 възрастни хора от селата Опанец, Бохот, Коиловци и Бръшляница ще могат да се възползват от тези услуги. Във всяко от четирите села ще има по четирима домашни помощници и двама социални асистенти. Услугите ще се предоставят в рамките на проекта “Да помогнем на самотните стари хора в селата”, който се реализира от Сдружение “Плевенски обществен фонд - Читалища” в партньорство с община Плевен по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

С анкета питат хората в селата имат ли бани и тоалетни. Допитване до хората в Пелишат, Тодорово, Беглеж и град Славяново доволни ли са от санитарните битови условия прави община Плевен и фондация „Земя завинаги”. Анкетното проучване в четирите населени места е по проект „Безопасни санитарни условия, здраве и човешко достойнство”. Какви са резултатите може да прочетете от страниците на вестник “Посоки”.