Акценти в днешния Посредник
Акценти в днешния Посредник / netinfo
Жътвата в Плевенско започна, със сърпове и песни влязоха в нивите стопани от Коиловци, е водещото заглавие на “Посредник” днес. Стопаните от това село почитат традициите – наесен ритуално разпръскват семената в нивите, а през лятото влизат със сърпове и песни за берекет. Интервю със земеделеца Анатоли Великов четете на стр.7.

Какво става с ремонта на Млечна кухня, питат от “Посредник”. Едва преди седмица е започнал ремонтът, изданието припомня, че кухнята затвори на 28 февруари и от Общината обявиха, че започва наложителен основен ремонт, за който в бюджета са заделени 700 хил. лв. Около 600 са плевенските семейства, които няма да могат да ползват услугите на кухнята докато текат ремонтните работи.

От 2 до 9 юли в Украйна ще се проведе традиционно състезание за ученици от цяла Европа. Спасяване по различни способи и при различни ситуации – това е темата на международното състезание, в което за първи път е поканена и България, представена от СОУ “Христо Ботев” Долни Дъбник.

За руските актьори, плевенския театър и системата на Станиславски разказва в голямо интервю на стр.4 в изданието режисьорът Богдан Петканин. На същата страница ще намерите подробности и за благотворителния концерт, който изнесоха плевенски деца. Те се изявяваха на сцената на ДТ “Иван Радоев”, а средствата ще бъдат използвани за оборудване на зала за рехабилитация, ориентиране и мобилност в Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности.

Разплащателната агенция и БЧК започнаха раздаването на брашно, пише още “Посредник”. Това се прави в изпълнение на европейската програма “Раздаване на храни от интервенционните запаси на ЕС на социално слаби лица”, от която ще се възползват 365 877 души у нас. Доставките ще се реализират на три транша, първият, който се реализира в момента, ще продължи до 4 юли. Вторият е от 11 август до 10 септември, а третия – от 17 ноември до 28 ноември.