Акцент ще свирят в Ловеч
Акцент ще свирят в Ловеч / netinfo
Артистично – музикален спектакъл “Музика с перкусии” ще бъде представен днес в камерната зала на читалище “Наука” в Ловеч.

В програмата са включени “Зима” из “Годишни времена” на Вивалди, “Рондо” от Моцарт, “Унгарски танц” от Брамс, “Танц със саби” из балета “Гаяне” на Хачатурян, “Дяволски танц” и “Шега” от Добри Палиев, създател на българската перкусионна шклола, български фолклор, африкански ритми и др. Спектакълът се финансира от Регионален Ресурсен Център за Култура “ФабриКата”.

Преподавателите Симеон Серафимов и Димитър Солаков от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен, четирима млади перкусионисти от ансамбъл “Акцент” и актьорите Мариета Калъпова и Христо Домусчиев ще представят в забавно-диалогична форма необятните възможности на ударните инструменти.

Чрез използване на атрактивни форми на диалог, демонстрации и цялостно изпълнение на музикални шедьоври, те ще постигнат една от целите на проекта – скъсяване на дистанцията между професионалното изкуство и младежката аудитория.

Спектакълът започва в 17.30 часа.