Адриана от Плевен и Скилър станаха шампиони на Световното по бийтбокс в Берлин
Адриана от Плевен и Скилър станаха шампиони на Световното по бийтбокс в Берлин / archiv.DarikNews

На 31 март в Берлин се проведе Световният шампионат по бийтбокс /beatbox battle/, след четиригодишна подготовка и отлагане от есента на миналата година.

В шампионата по бийтбокс взеха участие победителите от 2009, 2010 и 2011 година, много българи, между които и Александър Деянов - Скилър, който е шампион от 2007 година, както и вицешампионката за миналата и по - миналата година, Адриана Николова - Пе4енката от Плевен.

Адриана от Плевен и Скилър станаха шампиони на Световното по бийтбокс в Берлин
netinfo

В класирането участваха 15 момичета, като на елиминациите останаха 8, сред които и Адриана Николова.
Тя премина по - нататък в състезанието и при провеждането на три "батъла" срещу три момичета стига до финална битка със съперничка от Франция "с много добри качества и трудна за побеждаване", както сподели бащата на Адриана, Пламен Николов.
В крайна сметка, "Пе4енката", която учи в Националното училище по изкуствата"П.Пипков" - Плевен се справи чудесно и в нейно лице вече България и Плевен си имат Световен шампион по бийтбокс.

При момчетата битката за шампионското място също беше доста оспорвана. Там се премина през осмина, четвърт и полуфинал, поради по - големия брой участници и на финала, Александър Деянов - Скилър се изправя срещу Ален, също от Франция - много силен бийт - боксьор и го побеждава.

Така след финала на Световния шампионат по бийтбокс, България има двама световни шампиони.

Бащата на световната шампионка сподели за Дарик, че един ден преди световното е написал коментар в youtube.com, че последното шоу на това първенство ще е шоуто на Скилър и Пе4енката.