АБВ не е проблемът в лявото пространство, а решението му, смята Румен Петков
АБВ не е проблемът в лявото пространство, а решението му, смята Румен Петков / dariknews.archive

АБВ не е проблемът в лявото пространство, а неговото решение, каза днес във Варна зам.-председателят на партията Румен Петков. Той посочи, че формацията вече активно се подготвя за местните избори, като до момента има изградени 134 общински и четири областни структури. По думите му в други населени места партията има клубове, които постепенно ще прераснат в местни структури.

До края на февруари ще заседава националният партиен съвет и там ще се дискутират подробностите по явяването на предстоящите местни избори, допълни Петков. Той уточни, че най-вероятно в повечето от общините АБВ ще има свои кандидати за кметове, като ще се яви в същия коалиционен формат като на европейския и парламентарния вот.

Петков каза още, че има идея партията да направи във Варна национална дискусия по проблемите на туризма. Той посочи, че в момента се правят прогнози, че тази година ще има намаляване на гостите от Русия и Украйна, но е редно да се каже как ще се отрази това на икономиката на страната, както и на нивото на безработицата, и да се посочат варианти за преодоляването на потенциалните проблеми.

На 7 февруари 2015 г. Румен Петков участва в учредителната областна конференция на партията във Варна. За неин председател бе избран Боян Димитров. В региона АБВ вече има седем общински организации, а членовете й надхвърлят 1200.

Източник: БТА