9-годишното момиченце от Писарово е било удушено със сезал
9-годишното момиченце от Писарово е било удушено със сезал / netinfo

13-годишен младеж от плевенското село Писарово е задържан от плевенската полиция след като е удушил 9-годишната си първа братовчедка на 18 май. Непълнолетният убиец скрил трупа на момиченцето в крайпътна канавка с помоща на още две деца.

Третокласничката Ана Мирославова е била убита от своя братовчед Мирослав Арсов вчера около обяд. Според кмета на село Писарово Семьон Вълов в трагичния ден двете деца отишли за череши в близката до селото гора. Именно там Ана ядосала братовчед си, той и нанесъл побой, след което я зъвързал със сезал за врата за едно дърво и си тръгнал. По-късно след като взел от дядо си каруца се върнал заедно с брат си - Маргарит и съседското дете Борко.

Според лелята и на убитата и на извършителят - Надка Иванова, все ще не е ясно дали Ана е била мъртва когато Мирослав се е върнал в гората за втори път. Момичето е закарано в крайпътна канавка където е било затрупано със сено. Убийството е разкрито от 5-годишния Борко, който разказал какво се е случило на майка си. След това показал и къде е скрито тялото.

Днес се очаква трупът на детето да бъде върнат на родителите за погребение. Освен полицията по случая ще работят и от Одтел “Закрила на детето”.