88 фирми съхраняват опасни химикали
88 фирми съхраняват опасни химикали / netinfo

Не е регистриран внос на забранени или строго ограничени опасни вещества и препарати на територията на Плевенска и Ловешка област от началото на годината. Това информират от РИОСВ – Плевен, където при извършване на такъв внос се получава информация за изготвяне на становище и предприемане на превантивни мерки.

88 фирми, които съхраняват, произвеждат или употребяват химични вещества и препарати са регистрирани в РИОСВ – Плевен. Създадената база данни включва информацията за наименование на химично вещество, номер по Общия регистър на химичните вещества, номер по Европейския инвентаризационен списък на съществуващите търговски химични вещества, капацитет и налични количества в складовото съоръжение.

Класификация на 20 предприятия и съоръжения в Плевенска и Ловешка област е извършена от РИОСВ – Плевен във връзка с изискванията на българското законодателство по прилагане на Директива 96/82/ЕС относно контрола на големи аварии с опасни вещества. В обхвата на директивата попадат 9 от тези предприятия.