850 000 лв. за строителен надзор на депото за отпадъци в Плевен
850 000 лв. за строителен надзор на депото за отпадъци в Плевен / archiv.DarikNews

Във връзка със стартиране изпълнението на изграждането на регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков подписа договора за строителен надзор на обекта.

Функциите на консултант, който да извършва оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражнява строителен надзор на всички обекти към проекта "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен I-ви етап", са възложени на ДЗЗД „РУТЕКС-АТИ" - град София.

От пресцентъра на община Плевен съобщиха, че това е станало след проведена обществена поръчка по ЗОП, като от страна на дружеството, договорът е бил подписан от неговия управител Теодор Стефанов.

Стойността на договора е 853 000 лв. без ДДС и обхваща консултантски услуги (надзор) по изпълнението на проектиране и строителство на обекта.

В края на май, кметът на Плевен подписа договор за инженеринг на Регионален център за управление на отпадъци на общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Пордим на стойност близо 18 милиона лева.

Изпълнението му включва изграждане на сепарираща инсталация, инсталация за компостиране, център за предаване на опасни отпадъци, електроинсталация, водопроводна и канализационна инсталации, спомагателни сгради и съоръжения, вътрешни експлоатационни пътища и довеждаща техническа инфраструктура до площадката.