82-ма са уволнените кадри на ГЕРБ в Плевен от управлението на ДПС и БСП
82-ма са уволнените кадри на ГЕРБ в Плевен от управлението на ДПС и БСП / dariknews.archive

Депутатите си мериха уволненията в началото на работния си ден - 21 януари. Близо час от работата на народните представители премина в сметки и изчисления кое от последните две редовни правителства - на Бойко Борисов или на Пламен Орешарски, е заменило заварените служители в администрацията с партийни кадри.

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов изчетете от парламентарната трибуна имената на част от увoлнените кадри на ДПС.

„Още 30 души са загубили работата си, като с тях живият летопис на политическата репресия вече съдържа 295 имена. Муса Джамал Палев - висше образование, социални дейности и бизнес администрация. Назначен на негово място Димитър Димитров - бивш член на СДС. Уволнен Мохамед Асанов Рушидов - висше образование, инженер агроном. На негово място назначен Антонела Донушева от ГЕРБ. Ще продължим с изчитането им следващата сряда. Както гласеше и ангажиментът ни, след това предстои премиера на живия летопис на политическата репресия в ЕК и ЕП", коментира Анастасов.

След него обаче и колежката му от ГЕРБ Цвета Караянчева се включи в изчисленията като обърна сметката и представи уволнените от ДПС кадри на ГЕРБ.

„Този поменик, който изчете Станислав Анастасов, аз ще го продължа, но в по-различен контекст. Това, което направиха ДПС и БСП за няколко месеца, няма стигане. За първите четири месеца от своето управление в Благоевград са уволнени 86 човека, в Бургас има 44 уволнени, във Варна - 29, във Враца - 45, Пазарджик - 54, в Плевен - 82. Говоря ви за хора, които са доказали своя професионален опит, а не с купени дипломи", допълни Караянчева.