815 пожара са гасили в Ловешко от началото на тази година
815 пожара са гасили в Ловешко от началото на тази година / netinfo

815 пожара са възникнали от началото на годината до 8 септември в Ловешко, информира комисар Владимир Кацарски, ръководител на Звено „Пожарна безопасност и спасяване” при Областна дирекция МВР Ловеч. Миналата година за този период пожарите са били 944.

Увеличение има при пожарите в сухи треви, които досега са 323, а за същия период на миналата година са 263. Жертви при пожар са станали двама души, а миналата година жертвите са три. Намалял е броят на лъжливите повиквания, увеличили са се помощните операции, в които са участвали огнеборците. 70 пожара с материални щети са възникнали само за месеците юли и август.

Въпреки пожарите в сухи треви в момента на територията на областта няма усложнена обстановка, каза комисар Кацарски. Той посочи, че, за да се предотвратят щетите, най-важно е при всеки сигнал да се реагира веднага и да се насочат всички усилия към локализирането на огнената стихия.

Важно е единодействието на институциите при овладяване на пожарите, както неотдавна бе локализиран пожар на хълма Стратеш. В неговото потушаване участваха служители на пожарната, Гражданска защита, общинската и областната администрация.