70 абитуриенти ще бъдат подпомогнати за бала им от Сдружението на сираците
70 абитуриенти ще бъдат подпомогнати за бала им от Сдружението на сираците / dariknews.archive

Около 70 абитуриенти в неравностойно положение ще бъдат облечени за техния бал по време на третата поредна кампания, организирана от Националното сдружение на сираците в България. Това съобщи неговият председател Слави Михайлов на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.

Той каза, че са изпратени писма до кметовете на общини в Плевенска област като вече има потвърждение за оказване на подкрепа от кметовете на Пордим, Белене, Никопол и Кнежа, като е проведен и разговор с кмета на град Левски, от където се очаква отговор.
В инициативата тази година се е включил и бизнесменът Цецо Луканов, който е общински съветник в Гулянци и ще подпомогне абитуриенти с тоалети. В подкрепата се включва и плевенчанката Лили Реджолска, която от години не живее в Плевен, но ще участва като ще осигури тоалети за две млади дами-абитуриентки.

В рамките на кампанията, през месец февруари в страната ще се проведе базар за продажба на мартеници, изработени от деца във Варна. В Плевен ще бъдат пуснати в продажба над 3000 такива мартеници на различни места в града като Медицинския университет, Педагогическия колеж, някои от моловете.
Патрон на инициативата и тази година е народният представител Владислав Николов, който ще осигури тоалети за 7 абитуриенти.
Традиционен партньор ще бъде хотел „Кайлъка", в който ще се проведе и „Звездният бал".

Слави Михайлов обясни, че приоритетно ще бъдат подпомагани абитуриенти от общини, които са се включили в инициативата. Той коментира, че за да се решава даден проблем, това трябва да става отвътре навън и не може общините да абдикират. Според него те имат социални програми, по които могат да подпомагат тези процеси.

"Звездният бал" ще се състои в дните преди 24-ти май, а преди това - на 27 март в Плевен ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на инициативата.